Gevorderdenlessen

Cursussen voor gevorderden
In aansluiting op een beginnerscursus of als opfriscursus voor de meer ervaren surfer worden er gevorderdencursussen gegeven. Deze cursussen zijn gratis en vinden plaats op de zaterdagen en of zondagen bij voldoende wind en voldoende animo. Hou de aankondigen op de website en in het clubhuis in de gaten!

Cursusonderdelen o.a.:
– trapezevaren
– varen in de voetbanden
– snel aanplaneren
– voetsturing
– powergijp
– duckgijp
– freestyle trucs

Een reactie op Gevorderdenlessen

 1. David Luft schreef:

  Hallo Windsurfers Gaasperplas,

  Ik zit met een klein probleempje.
  Na een korte pauze van 15 jaar ben ik weer begonnen met varen. Heb weer mijn oude plank van vroeger via MP gekocht, Fanatic Bat. Ik heb al weer een keer op de Gaasperplas het mooie zingen van de wind onder mijn plank mogen horen.
  Maar de meeste tijd lukt het niet goed en ik weet niet hoe ik het beter moet doen.
  Kom niet goed in plane, raak vaak de druk in het zeil kwijt. kom niet in de voetbanden want als ik naar achter schuif valt de plank stil.
  Gisteren op de ouderkerkerplas kwam ik ook een vreselijk eind downwind uit (hoogte lopen was/is ook niet zo’n succes) en moest ik toch een stuk je zwemmen met plank terwijl er toch anderen wel makkelijk terug konden komen. het argument dat ik dan ook maar een starboard of iets anders nieuws (want dat is veeeel makkelijker) zou moet kopen vind ik geen valide argument. In mijn optiek gaat het in eerste instantie altijd nog om de indiaan zelf en niet de boog waarmee hij schiet.

  Kunnen jullie mij hiermee wellicht helpen of weet je iemand die dat kan?

  Ik hoor graag van jullie.

  groeten,
  David Luft

Geef een reactie